LJETNA RASPRODAJA je ovdje! Iskoristi popuste do - 50%

Stolnjak, podmetač i salveta

Ovog prosinca pronađi vremena za sebe i svoj omiljeni hobi – šivanje! Pozivamo te da sjedneš za šivaći stroj i pomoću ovog posta na blogu napraviš simpatičan stolnjak, podmetač i salvetu. Tako će tvoj stol zablistati u blagdanskom ozračju.
Jana Koteska sašila je jako lijepu kombinaciju od našeg materijala! Sve upute možeš pronaći ovdje na jednom mjestu.

Sve što trebaš je kombinacija tri različita lagana dekorativna materijala koji se lijepo slažu. Dostupno je dosta blagdanskih motiva.
 
 
 
VODIČ ZA VELIČINU
 
Veličina stolnjaka ovisi o veličini tvog stola. Preporučamo da sa svake strane ostaviš dodatnih 20 cm tkanine kako bi tkanina lijepo visila preko ruba i ostalo dovoljno mjesta za šav.
 
Dimenzija stolnjaka je 35 cm x 50 cm.
 
Dimenzija salvete je 45 cm x 45 cm.
Naravno, sve veličine možeš prilagoditi svojim željama.
 
POSTUPAK
 
1. Izreži svu tkaninu na željene dimenzije.
 
2. Budući da je Jana željela da podmetači budu još ljepši za gledanje, odlučila se za tehniku trganja. To se postiže uklanjanjem niti tkanine koja ide paralelno sa šavom. Ako ne želiš da se tkanina unedogled trga, trganje možeš ograničiti šavom koji napraviš oko tkanine, točnije nekoliko centimetara od ruba.
 
 
 
3. Obrubi stolnjak i salvete jer tako dobivaju savršen izgled.
 
 
 
4. Na kraju ostaje najzabavniji dio - ukrašavanje blagdanskog stola. Ako trebaš još više ideja, pročitaj naš najnoviji post na blogu ovdje.
 
 
 
Simpatično, zar ne?
Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna