DODATNIH 15% popusta na SVE! Kod: SVE15


Opći uvjeti poslovanja


1. Općenito

Trgovina www.svijetmetraze.hr je internetska trgovina koja prodaje materijal na metre, krojački pribor i Swarovske komponente. Opći uvjeti internetske trgovine Svijet metraže napisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni list RS, br. 98/04 – službeni pročiščeni tekst, 114/06 – ZUE (hr. Zakon o uvođenju eura), 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZkoIT (hr. Zakon o zaštiti kolektivnih interesa i prava) i 31/18 ZVPot (hr. Zakon o zaštiti potrošača), Zakonom o zaštiti osobnih podataka (službeni list RS, br. 94/7 – službeno pročiščeni tekst – ZVOP -1 (hr. AZOP), Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016, o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, Opća uredba o zaštiti podataka („OUZP”), te Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEK-om).

Internetskom trgovinom svijetmetraze (u nastavku »trgovina svijetmetraze.hr«) upravlja tvrtka BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana, Slovenija, porezni broj SI29425905.
Opći uvjeti poslovanja određuju rad internetske trgovine svijetmetraze.hr, prava i obaveze korisnika i trgovine, te reguliraju poslovni odnos između internetske trgovine svijetmetraze.hr i kupca. Korisnika obvezuju opći uvjeti koji vrijede u trenutku predaje internetske narudžbe. Korisnik je kod predaje narudžbe svaki put upozoren na opće uvjete poslovanja i predajom narudžbe potvrđuje svoju suglasnost s njima.

 


2. Dostupnost informacija

Prodavač se obvezuje da će korisniku uvijek biti dostupne sljedeće informacije:

  • podaci o identiteti prodavača (ime i sjedište tvrtke, te porezni broj)
  • kontaktni podaci koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju s prodavačem (e-adresa, telefon)
  • karakteristike proizvoda (boja, širina, cijena, mjerna jedinica, sastav, održavanje)
  • način i rok dostave proizvoda
  • informacije o načinu plaćanja
  • informacije o odstupanju od ugovora i uvjeta za odstupanje, objašnjenje postupka pritužbom sa svim podacima o kontaktnoj osobi ili službe za uspostavu kontakta s korisnicima.

Trgovina svijetmetraze.hr nije odgovorna za potpunost i točnost podataka na internetskoj stranici strani www.svijetmetraze.hr, niti je odgovorna za potpunost pisanog, vizualnog ili zvučnog materijala. Zbog različitih grafičkih postavki monitora moguće je odstupanje u bojama.

Pri težini materijala i širini je moguće odstupanje do  +/- 5 % od dane vrijednosti.

Navedene boje pod filtrom "Izaberite boju" unesene su po ton karti i ne predstavljaju točne boje proizvoda, već su korisniku dane kao polazišne boje.  

 

 

3. Vrste korisnika

Za kupovanje putem internetske trgovine svijetmetraze.hr registracija nije potrebna. Neregistrirani korisnici mogu spremati artikle u mapu Bilježnica ili Košarica. Prilikom potvrde kupovine registriranim korisnicima je potrebna prijava, neregistrirani korisnici unose podatke za izvršavanje naloga. Nositelji kartice svijeta metraže za korištenje popusta moraju unjeti broj kartice u lijevi obrazac na svojem Profilu (Registracija). Popust se obračuna u zadnjem koraku prije potvrde narudžbe.

 


4. Cijene

Cijene proizvoda su u eurima (EUR) i sadrže PDV. Cijene vrijede u trenutku naručivanja i nemaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene vrijede u primjeru plaćanja dolje navedenim načinima plaćanja (6.).

Popusti, promocijske šifre i bonovi se ne zbrajaju. Uplaćena sredstva poklon bonovima, bonusima i predračunima ne podliježu kamatama. Kupoprodajni ugovor između prodavača i kupca sklopljen je u trenutku kad ponuditelj potvrdi (kupac dobi e-poruku o potvrdi narudžbe). Od tog trenutka sve su cijene i drugi uvjeti fiksni i vrijede za ponuditelja kao i za kupca.
Pridržavamo pravo na greške kod objave cijena. U primjeru krivo navedene cijene, ili u primjeru da se cijena proizvoda promijeni tokom obrade, kupcu će svijetmetraze.hr omogućiti odstupanje od narudžbe.

 


5. Narudžba

Trgovina svijetmetraze.hr nije odgovorna ako proizvodi prikazani na internetskoj stranici nisu na zalihi. U internetskoj trgovini svijetmetraze.hr proizvodi se prodaju na metar (materijali na metre), ili na komad (igle i krojački pribor, Swarovske komponente, zatvarači, trake).

Najmanja količina kupovine za materijale na metre je 0,4 m, osim za materijala na raport za koje u obrazac kupovine nije moguće unijeti manju jedinicu nego što je veličina raporta.

Kupoprodajni ugovor između trgovine svijetmetraze.hr i kupca sklopljen je u trenutku kad trgovina svijetmetraze.hr kupcu pošalje prvu elektronsku poruku o statusu narudžbe (naslov: potvrda narudžbe).
Od tog trenutka sve su cijene i drugi uvjeti fiksni i vrijede za ponuditelja kao i za kupca. Narudžbe se pohranjuju u korisničkome profilu kupca, u kartici Pregled računa.

Narudžba materijala moguća je i preko e-pošte narudzba@svijetmetraze.hr ili putem telefona 00386 (0)40 59 80 80 između 8 i 16 sati, osim subote i nedjelje.

Ako naručeni materijal prodavač ne može poslati u obećanom vremenu, o tome obavijesti kupca e-poštom. Kupac slobodno odstupi od ugovora ili izabere drugi proizvod.

 


6. Mogućnosti plaćanja 

U trgovini svijetmetraze.hr mogući su sljedeći načini plaćanja za kupovinu unutar Hrvatske:

  • debitnom, tj. kreditnom karticom (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)
  • ponudom/predračunom s uplatom na transakcijski račun UNICREDIT BANK: SI56 2900 0005 5786 303
  • internetskom aplikacijom PayPal
  • pouzećem otkupninom


Za kupovinu drugih država država članica EU vrijedi plaćanje predračunom ili PayPal-om.

U slučaju plaćanja debitnom ili kreditnom karticom vrijede dodatni uvjeti: obveznik (podaci u korisničkom računu) mora biti ista osoba ili organizacija kao i vlasnik debitne ili kreditne kartice. Nakon potvrde narudžbe nije moguća promjena sadržaja narudžbe, tj. konačnog iznosa narudžbe, osim u iznimnim slučajevima uz odobrenje trgovine svijetmetraze.hr

 


7. Kupovni ugovor - račun

Kupovni ugovor - račun sklopljen je u slovenskom jeziku s dodanom hrvatskom klauzulom o odstupanju od ugovora. Kod primitka robe kupac primi tiskan račun za kupljene proizvode. Kopija računa biti će u skladu s važećim zakonskim propisom pohranjena još 10 godina nakon zastare u tvrtki BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana, Slovenija i možete ju zatražiti pismenim zahtjevom na e-adresu etrgovina@svijetmetraze.hr.

Kupac primi račun za naručene proizvode u paketu s naručenim proizvodima. Na računu je prikazana cijena i svi troškovi vezani uz kupovinu, te priložena obavijest o pravima do odstupanja od ugovora. Kupac je dužan provjeriti točnost podataka na računu i obavijestiti prodavača o mogućim pogreškama unutar osam radnih dana od primitka paketa. Kasnije pritužbe o točnosti izdanog računa ne uvažavamo.
Pregled narudžbi moguć je u korisničkom profilu kupca na internetskoj stranici https://svijetmetraze.hr/.

 

 

8. Ljestvica za popuste Svijeta metraže 

 

10 % popust vam priznamo kod jednokratne kupovine iznad 150 EUR.


20 % popust vam priznamo kod jednokratne kupovine iznad 300 EUR.


30 % popust vam priznamo kod jednokratne kupovine iznad 1.000 EUR.

POPUSTI SE NE ZBRAJAJU! Popusti ne vrijede za knjige, krojeve, časopise, poklon bonove, veleponude i artikle kod kojih je striktno napisano, da se drugi popusti ne obračunavaju.

 

 

9. Kupovina za pravne osobe

Postupak kupovine za pravne osobe na www.svijetmetraze.hr trenutno je moguć upisom OIB broja.

 

 

10. Pravo na odstupanje od ugovora  - opoziv narudžbe

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ima potrošač pravo da u roku od 14 dana nakon preuzimanja robe javi prodavaču, bez navedenog razloga za svoju odluku, kako odstupa od ugovora. Četrnaestodnevni rok za odstupanje od ugovora počinje dan nakon primitka robe. Pod odstupanje od ugovora računa se i kad potrošač vrati primljenu robu u roku za odstupanje od ugovora bez prethodne obavijesti od odstupanju.

 

Ako je potrošač već zaprimio robu i odstupi od ugovora, robu mora vratiti prodavaču u roku od 30 dana nakon pisane obavijesti iz prijašnjeg odlomka. Povrat novca obavlja se odmah, ako je to moguće, ili najkasnije 30 dana nakon primitka robe i pisane obavijesti o odstupanju od ugovora.

 

Potrošač mora robu vratiti netaknutu i u jednakoj količini, osim ako je materijal uništen, neispravan, izgubljen ili se njegova količina smanjila bez da bi za to bio kriv potrošač. Potrošač robu ne smije koristiti do odstupanja od ugovora. Potrošač smije pogledati i ispitati robu koliko je potrebno da bi se utvrdilo realno stanje. Ispitivanje robe koje odstupa od navedenog (npr. krojenje, šivanje i sl.) svrstava se pod korištenje robe što znači da potrošač time gubi pravo na odstupanje od ugovora.

 

Odstupanje od ugovora potrošač javi putem e-adrese prodavača: etrgovina@svijetmetraze.hr. Obrazac za povrat robe dostupan je na sljedećem linku: Obrazac za povrat.

 

Obrazac za povrat robe zajedno s robom i kopijom originalnog računa pošaljite na adresu: BEMA ITS d.o.o., Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Troškove povratka snosi potrošač. Prodavač ne prima pakete pouzećem.

Povrat robe izvan navedeneih uvjeta poslovanja će biti odbijen.

Povrat novaca bit će izveden kad se postupak povrata završi ili najkasnije u roku od 30 dana nakon primitka obavijesti od odstupanju od ugovora.

Za detaljnije informacije o postupku povratka robe i povratku novca nazovite na: 00386 (0)1 2800 173.

 

 

11. Reklamacija

Reklamacije uvažavamo za nerazrezan materijal s predloženim računom. Potrošač može materijal reklamirati ako materijal ne posjeduje kvalitetu koji je prodavač naveo, ako je prodavač poslalo krivi materijal, materijal krive boje, količine ili u primjeru da materijal odstupa od narudžbe potrošača. Potrošač može materijal reklamirati 60 dana nakon primitka robe uz predočenje kopije originalnoga računa.

 

Prodavač odgovara za skrivene greške na materijalu, no ne odgovara za nastalu štetu zbog nepravilnog održavanja.

 

Prodavač će u roku od 8 dana nakon pismene obavijesti potvrditi primitak te obavijestiti potrošača od postupku reklamacije.

 

U primjeru opravdane reklamacije potrošač ima mogućnost na zamjenu robe za jednaku ili sličnu, zamjenu za drugi materijal ili povrat novca. U primjeru neopravdane reklamacije potrošaču se vrati roba na njegov trošak.

 

U primjeru da je došlo do oštećenja paketa tijekom dostave potrebno je podnijeti reklamaciju Pošti Slovenije ili Hrvatskoj pošti i o reklamaciji obavijestiti prodavača na: etrgovina@svijetmetraze.hr.

 

Potrošač reklamiranu robu vrati na svoj trošak, tj. u dogovoru s prodavačem. Prodavač pošiljke otkupninom ne prima.

 
Reklamacijski zapisnik nalazi se na sljedećem linku: Obrazac za reklamaciju

 

 

12. Dostava i poštarina

 

Vrijeme odpreme je 2 - 4 radna dana nakon primitka narudžbe, tj. nakon primitka uplate.

 

U vrijeme većih popusta, rok dostave se produžuje.

Za kupovinu ispod 50 EUR kod plaćanja pologom na bankovni račun, debitnom, tj. kreditnom karticom (Activa, Mastercard, Visa, Dinners, BA Maestro) ili PayPal-om trošak slanja iznosi 5,00 EUR.

Za kupovino iznad 50 EUR kod plaćanja pologom na bankovni račun, debitnom, tj. kreditnom karticom (Activa, Mastercard, Visa, Dinners, BA Maestro) ili PayPal-om poštarina je besplatna.
Dostavlja Pošta Slovenije/Hrvatska pošta ili GLS.


Za kupovinu ispod 50 EUR kod plaćanja pouzećem gotovinom (otkupninom) trošak poštarine iznosi 7,00 EUR (uključuje sve troškove slanja robe).

Za kupovinu  iznad 50 EUR kod plaćanja pouzećem gotovinom (otkupninom), se obračuna naknada u visni 2€.

Dostavlja GLS. Plaćanje izvršavate u valuti EURO (€).

 

Troškovi slanja obračunaju se već kod same kupovine u internetskoj trgovini svijetmetraze.hr.

 

Dodatne troškove slanja, poštaru ili drugom dostavljaču naručenih artikala, niste dužni pokriti. Naručitelj robu preuzme dostavljenu na adresu u skladu s pravilima pošte.

Za pakete izvan Republike Slovenije vrijedi međunarodni cjenik Pošte Slovenije ili GLS-a.

 

 

13. Opoziv narudžbe

Korisnik internetske trgovine svijetmetraze.hr može opozvati narudžbu robe već isti dan do 14 sati, tj. sljedeći dan do 14 sati ako je narudžba bila predana nakon 16 sati.
Opoziv narudžbe moguć je isključivo preko e-pošte etrgovina@svijetmetraze.hr gdje moraju biti navedeni podaci: broj narudžbe, ime i prezime kupca, adresa kupca.

 

 

14. Sigurnost

Trgovina svijetmetraze.hr koristi prikladna tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohranjivanja osobnih podataka te uplata. U tu svrhu koristimo 128-bitni SSL certifikat koji je izradila za to ovlaštena organizacija. 

Sigurnost kartičnoga poslovanja osigurava Sistem Bankart.
Autorizacije kreditnih kartica vrše se u stvarnom vremenu s neposrednom provjerom podataka kod banaka. Svi prijenosi su kodirani. Podatci o karticama ne pohranjuju se u serveru tvrtke BEMA ITS d.o.o.

 


15. Zaštita osobnih podataka

Bema ITS d.o.o jamči zaštitu osobnih podataka po ZVOP-1 (hr. AZOP) i Opći uredbi o zaštiti podataka te se obvezuje da će sa strankama poslovati u skladu sa zakonom Politike privatnosti objavljenim na internet stranici www.svijetmetraze.hr/politika-zastite-privatnosti/.

 


16. Mišljenja, preporuke, pohvale, pritužbe

Mišljenja, preporuke, pohvale i pritužbe koje kupci napišu važan su dio funkcioniranja internetske stranice i poslovnica Svijet metraže.
Tvrtka BEMA ITS d.o.o. poziva da mišljenje napišu svi korisnici internetske trgovine i posjetioci poslovnica Svijet metraže. Svako mišljenje, ocjena, preporuka, pohvala ili pritužba biti će posebno proučeni u upravi, te adekvatno riješeni u najkraćem mogućem roku.

BEMA ITS d.o.o. zadužuje pravo korištenja sadržaja mišljenja ili komentara, neograničeno i u bilo koju svrhu koja je u poslovnom interesu modne marke Svijet metraže, kao i u marketinške svrhe.

 

 

17. Sporovi

Sve moguće sporove koji su nastali korištenjem internetske trgovine www.svijetmetraze.hr između kupca i BEMA ITS d.o.o., stranke će pokušati sporazumno riješiti.
Ako to nije moguće, za rješavanje sporova nadležan je Okružni sud u Ljubljani.

 


18. Podatci o tvrtki

Naziv: BEMA ITS d.o.o.
Adresa: Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana, Slovenija
Internetske stranice: www.svijetmetraze.hr
E-pošta: etrgovina@svijetmetraze.hr
Telefon: 00386 (0)1 28 00 170
Porezni broj: SI29425905

Transakcijski račun UNICREDIT BANK: SI56 2900 0005 5786 303

Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna