Dugin jastuk

Uvijek volimo promatrati dječju radost kad negdje između kiše i sunca ugledaju šarenu dugu. Nemojte nas krivo shvatiti, i mi je obožavamo ali i dalje puno radije motiv duge gledamo na lijepom i ugodnom materijalu.

Između ostalog, siječanj je idealan mjesec za osvježenje doma jer tako novu godinu započinjemo u stilu. Ponekad je dovoljno nekoliko sitnica poput slatkog jastuka s motivom duge da dječja soba ponovno oživi. Jastuk možete sašiti sami uz pomoć uputa i besplatnog kroja koji smo pripremili za vas.

 

TREBAMO:

- 0,4 m bijelog poplina

- 0,3 m zelenog popelina

- 0,2 m ružičastog popelina

- 0,2 žutog popelina

 

 

 

1. Ispišemo besplatan kroj za dugin jastuk. Dugu razrežemo na pojedine dijelove, uz pomoć kojih ćemo izrezati dijelove kroja za šivanje. Sve dijelove kroja položimo na tkaninu i precrtamo ih pri čemu okolo i okolo svakog dijela dodamo još 5 odn. 10 mm dodatka za šav (vidi upute na kroju). Oznake s kroja prenosimo i na tkaninu. Izrežemo i komade složimo u dugu. 

 

 

 

2. Dijelove kroja jedan po jedan šivamo zajedno - licem u lice, pri čemu si pomažemo s oznakama na tkanini, koje se moraju podudarati. Počinjemo s najmanjim, unutarnjim lukom i nastavljamo prema vani. Za lakše šivanje si pomažemo pribadačama. Šivamo 5 mm od ruba.

 

 

 

 

3. Kad zajedno sašijemo sve bijele i bojne lukove duge, prišijemo još bijeli rub na dnu. Šivamo 5 mm od ruba.

 

 

 

4. Dugu dobro izglačamo i na nju licem u lice položimo bijelu stražnju stranu. Sašijemo okolo i okolo 10 mm od ruba, na donjem rubu ostavimo otvor od 10 cm kroz koji jastuk okrenemo na pravu stranu. 

 

 

 

 

5. Kroz otvor jastuk napunimo punilom i sašijemo otvor. 

 

 

 

 

Prilično jednostavno, zar ne? Najbolje od svega je što možete kombinirati boje i uzorke po želji dok ne pronađete savršenu kombinaciju.

  

 

Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna