Mašna od tekstilnog materijala

Ovogodišnji praznici možda če biti nešto drugačiji nego što smo navikli, ali to ne znači da u veseli prosinac ne možemo unijeti malo kreativnosti. Svoje najmilije možete iznenaditi s dobro promišljenim poklonom, koji će im iznijeti osmijeh na lice, a kako biste paket učinili još posebnijim, ukrasite ga na vrlo poseban način. Zanima vas kako?

Imajući na umu okoliš, ukrasite ovogodišnje pakete domaćim mašnama koje će biti točka na i. Sve što vam treba je nekoliko tkanine ili traka, velika šalica vruće čokolade i blagdanski film u pozadini. Znate, u dobrom društvu je uvijek sve bolje.

 

Trebate:

- tkaninu (juta, lan, lakša dekorativa, til, …) ili već izrezanu traku dužine 90 cm i širine cca 4 cm

- žicu

- škare

- kliješta

 

 

1. Ako ste se odlučili za tkaninu, a ne za traku, najprije ga morate izrezati na 90 cm duge trake. Zatim presavijte rub trake da stvorite petlju kao što je prikazano na fotografiji. Sakrijte rep trake unutra gdje se prsti spajaju tako da prednji dio trake bude okrenut prema gore. 

 

 

 

2. Složite traku na donji strani tako da napravite prvu petlju. Uvrnite traku tako da je prednja strana opet okrenuta prema vani i stisnite je u sredini. Za lakšu predstavu poslužite se fotografijama u nastavku (napomena: morat ćete okrenuti traku nakon svake petlje tako da prednja strana tkanine uvijek bude okrenuta prema gore). 


 


3. Složite traku na suprotnoj strani od prve petlje kako biste stvorili drugu petlju. Držite obje petlje prstima, kako biste bili sigurni da su iste dužine. Uvrnite traku i ponovno je stisnite.

 


 


4. Pokrenite drugi niz petlji na isti način kao i prije. Prstima izmjerite dužinu petlji kako biste bili sigurni da su iste dužine.


 


5. Nastavite presavijanjem petlji i okretanjem trake dok ne budete imali po 5 petlji sa svake strane.


 


6. Umetnite žicu kroz petlju u sredini (onu koju ste napravili prvu) i omotajte je oko. Prije stiskanja žice, uvjerite se da je stražnji rep trake presavijen natrag, tako da je prednji dio trake okrenut prema gore, baš kao i ostatak mašne. Ostavite jedan kraj žice dulji od drugog i uvijte žicu tri puta. U ovom koraku nemojte rezati žicu.7. Visećoi rep trake odrežite na željenu dužinu. Traku, koju ste odrezali, umetnite kroz središnju petlju (onu koju ste napravili prvo). Onaj dio koji ste umetnuli neka bude barem onoliko dug koliko su preostale petlje duge. Uhvatite duži komad žice sa stražnje strane i umetnite je kroz središnju petlju, preko umetnute trake i oko na stražnju stranu, kao što je prikazano na fotografiji. 


 

 


8. Čvrsto uvijte žicu, odrežite višak i poravnajte je s mašnom. Pazite da su obje trake iste dužine, po potrebi ih obrežite. 


9. Preuredite svaku petlju zasebno tako da nisu više jedna na drugoj već da čine krug.
Neka obdarivanje započne! 😊


Izvor: DIY: How to Tie a Loopy Bow - Save-On-Crafts (save-on-crafts.com)

Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna