Jersey, triko materijal ili pasica?

Odabir pravog materijala igra veliku ulogu u novim šivaćim projektima! Odgovarajući materijal je samo točka na i savršenim idejama i lijepim krojevima. Jersey, triko materijal i pasica (render) su jedni od najpopularnijih i korištenih artikala i stoga nas zanima, znaš li razliku između njih?

Danas ti prestavljamo razliku između pamučnog jerseya, običnog i čupavog triko materijala te pasice (render). Sa zadovoljstvom te obavještavamo da imamo sada sve četiri vrste materijala u odgovarajućim nijansama koje možeš kombinirati po želji.

 

JERSEY

Pamučni jersey je elastičan i ugodan na dodir, glatko pletivo od kojeg najradije šivamo jednostavnu i udobnu odjeću te dodatke. Materijal je dobro upijajuć i jednostavan za održavanje te je stoga često prvi izbor mnogih šivačica. Postoji malo more ideja za šivanje jer možeš od pamučnog jerseya sašiti donje rublje, različite majice, tunike, sportsku odjeću ili odjeću za slobodne vrijeme, razne kape, trake itd.

 

TRIKO MATERIJAL

Pletivo bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti većinu projekata. Materijal je na pravoj strani gladak, a na stražnjoj ima kratke čvorove, osim toga malo je deblji od pamučnog jerseya. Uglavnom se koristi za raznu sportsku odjeću i odjeću za slobodno vrijeme. Triko materijal je također odličan izbor za džempere koji nude udobnost tijekom cijelog dana.

 

ČUPAV TRIKO MATERIJAL

Za one hladne dane čupav triko materijal definitivno je najbolji izbor! Najdeblji je od sva tri artikala a posljedično i najtopliji, jer ima stražnju stranu ponešto čupavu. Pletivo je (kao i druga dva) elastično, udobno i jednostavno za šivanje, pa je stoga poželjno za trenirke, kardigane, džempere, hlače itd.

 

PASICA

Nijedna kreacija nije završena, sve dok pasica (render) nije lijepo sašivena. Ovo je pamučno rebrasto pletivo koje se nakon istezanja vrati u prvobitno stanje, što je izvrsna značajka budući da nitko ne želi rastegnutu odjeću. Pasica (render) se obično koristi za rub na rukavima, hlačama, u struku itd. No možete ga koristiti i za samostalne proizvode poput majica, bodija, kapa i traka.

 

 

 

Kako bismo ti olakšali izbor i potaknuli tvoju kreativnost, u ponudu smo dodali sva četiri artikla u istim bojama! Na ovaj način možeš sastaviti bezbroj kombinacija i ne moraš brinuti hoće li se međusobno slagati. S kojim od gore navedenih materijala najradije stvaraš? 

Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna