Kako uljepšati odjeću s perlama

Za tebe smo pripremili jednostavan projekt kojim možeš uljepšati bilo koji komad odjeće u svom ormaru - jednostavno na njega prišij perle. Bezbroj je načina da ovaj elegantni detalj uklopiš u svoj svakodnevni outfit.

Perle su jedinstven i jednostavan način da oživiš odjeću kojoj je potrebno samo nekoliko detalja kako bi zablistala. Zasigurno se u tvom ormaru nalazi neki odjevni komad koji ti je već dosadio i koji bi dobro došao malo osvježenja, bilo da je riječ o pletenom džemperu, klasičnoj košulji ili trapericama. Uz pomoć naših uputa moći ćeš prišiti perle praktički bilo kamo.

 

Za šivanje perla na odjeću nije ti potrebno puno iskustva u šivanju. Dovoljno je imati jaku volju i slijediti upute u nastavku. Za dodatne ideje koji odjevni predmet ukrasiti i kako skrolaj do kraja blog posta.

 

 

TREBAMO:

  • perle različitih veličina
  • kredu ili marker za tekstil koji nestaje
  • konac koji najbolje odgovara boji tkanine ili prozirni konac
  • tanke igle za ručno šivanje
  • škarePOSTUPAK

 

Za početak perle se rasporede po želji na odabrani komad odjeće i mjesta se označe kredom/flomasterom.

 

 

 

Odrežemo komad konca,* umetnemo ga kroz iglu i provučemo tako da se odrezani krajevi konca sretnu, jer ćemo šivati ​​dvostrukim koncem. Na kraju napravimo čvor. Umetnemo konac kroz materijal na označenom mjestu na stražnoj strani.

 

* Ako ćemo šivati ​​pojedinačne perle, može biti kraći, npr. 50 cm, ali ako će nam perle biti gusto postavljene, konac može biti duži, npr. 150 cm, jer ćemo istim koncem moći prišiti perle.

 

 

 

Napravimo mali rez na prednjoj strani blizu ulaza. Kad se konac provuče, nastaje omča kroz koju umetnemo konac da napravimo čvorić – time osiguravamo mjesto perle.

 

 

 

Zatim uzmemo perlu i kroz nju provučemo konac.

 

 

 

Kod prvog boda ponovimo mali bod i opet provučemo konac kroz perlu.

 

 

 

Za posljednji bod provučemo iglu ispod perle kroz tkaninu i napravimo čvor na stražnjoj strani.

 

  

INSPIRACIJA

 

 

Sada provjeri ponudu i odaberi perle koje će krasiti tvoju odjeću 😉

Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna