Modni trendovi za jesen i zimu 2022/2023

Nakon višemjesečnog maštanja o novim modnim smjernicama za jesen i zimu, iz najvećih modnih prijestolnica dobili smo naznake o novim trendovima. Provjerimo zajedno kakvu ćemo odjeću nositi ove sezone.

Unatoč kreativnoj sferi koja i dalje potiče maštovitost i kreativnost, mnogi modni kreatori vratili su se osnovama stila koje možeš i ti unijeti u svoju svakodnevnicu. 

KLASIČNA BIJELA MAJICA 

Klasična bijela majica bez rukava vratila se na modnu scenu i očito će tu ostati još neko vrijeme. Odlično ide uz svaki stil, a u hladnijim mjesecima je super i ispod pulovera, kardigana i jakni. 

 

UMJETNO KRZNO

U hladnim zimskim mjesecima grijat ćemo se zanimljivim kaputima od umjetnog krzna. Ovog puta naglasak će biti na volumenu, kojeg ne smije nedostajati, a u prvom planu biti će prirodna paleta boja. Zbog nježnijih boja će takav kaput biti pogodan za svaki dan kao i za posebne prilike. 

 

ŠKOLSKA UNIFORMA

Modne osnove se vračaju! Nakon nagovještaja povratka školske uniforme prije nekoliko sezona, konačno je tu. Vizija školske uniforme uključuje sve od klasične bijele košulje do kravate, prsluka, sakoa, suknje ili hlača. Takav komplet već je postao pravi hit ove sezone. 

 

PROZIRNE TKANINE 

Trend transparentnosti naglašava ljepotu i samopouzdanje žena, bez obzira da li je dan ili noć. Prozirne tkanine jednostavnim kreacijama dodaju dašak čarolije, a klasičnim i elegantnim kompletima dodaju erotski naboj.ZAVODLJIVI STEZNIKI

Kad se je vizualna zanimljivost steznika susrela sa lijepim bojama i uzorcima, rodio se je trend, koji nam prikazuje novu vrstu moderne ženstvenosti. Steznik se može nositi preko košulje, majice ili haljine i na taj način pomaže izraziti kreativnost.  

CARSTVO ŽIVOTINJA

Životinjski printovi nadolazeće sezone su drski, dekadentni i kao iz bajke. Možeš ih uključiti u majice, tunike, košulje, kardigane, haljine, kapute i bunde. Naime, svakoj odjeći dodat će točku na i. Unatoč divljem uzorku, preporuča se korištenje mirnih boja.
XXL KAPUT 

Ako postoji jedna stvar u koju vrijedi uložiti, onda je to jako dugačak kaput (u istom stilu možeš sašiti i sako ili formalnu jaknu), koji možeš uskladiti sa svom odjećom u ormaru. Za maksimalno nošenje izaberi prirodne nijanse ili sasvim suprotno – jako divlje boje. Tako će to postati tvoj unikatan dodatak.

 

NIZ ŽIVIH BOJA 

Poslovne haljine će ove godine napraviti najveći utjecaj na ljude oko tebe ako za njih odabereš divlje boje. U obzir dolazi sve od električno zelene, neonsko žute ili kraljevo plave. Divlju boju kombiniraj s minimalističkom siluetom. 

 

IZVOR:

https://www.vogue.fr/fashion/galerie/fashion-trends-fall-winter-2022-2023

https://www.ellecanada.com/fashion/trends/the-top-fashion-trends-for-fall-winter-2022

https://www.lofficielbaltic.com/en/fashion-week/top-10-trends-for-the-fall-2022-2023

Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna