Ukrasna bundeva od tkanine

Ukrasne bundeve od tkanine odličan su i jednostavan projekt koji će svaku prostoriju oživjeti u jesenskom ugođaju. Možeš izraditi različite veličine i pritom se poigrati s različitim teksturama tkanine, a naravno sve boje proizvoda možeš prilagoditi svom ukusu. Simpatično, zar ne?

TREBAMO:

- Popelin ili tanje dekorativno platno
- Punjenje pahulja
- Filc
- Jači konac (za ručno šivanje)
- Klasični konac (za strojno šivanje)
 
Količina tkanine koja se koristi ovisi o veličini bundeve. Za manju bundevu koristili smo 30 cm tkanine, a za veću 50 cm tkanine. Kako bismo dodatno olakšali rad, pripremili smo šablonu koju možeš pronaći OVDJE.


1. Izrežemo kroj od papira, obrišemo ga kredom po tkanini i izrežemo 6 jednakih dijelova. Ako bundevu radimo od dvije ili čak više boja, tome prilagodimo i broj komada.

 

 

 

2. Dva krojna dijela položimo licem u lice i zašijemo ih zajedno 0,5 cm od ruba. Treći krojni dio stavimo na sljedeći rub i ponovno sašijemo. Isto ponovimo s preostalim komadima tkanine.

 

 

 

 

3. Sašiveni dijelovi se zatim stavljaju licem u lice, pazeći da središte bude na vrhu. Sve okolo zašijemo, a sa donje strane ostavimo otvor da možemo napuniti bundevu.

 

 

 

4. Bundevu okrenemo na pravu stranu i napunemo je punjenjem pahulja. Toga bi trebalo biti dovoljno da je bundeva čvrsta.

 

 

 

5. Iglom za šivanje zašijemo otvor.

 

 

 

6. Kod šivanja ovog dijela koristimo jači konac, jer konac može vrlo brzo puknuti zbog napetosti. Šivaću iglu ubodemo u sredinu i gurnemo je na drugu stranu bundeve. Konac jako zategnemo i tako napravimo oblik bundeve. Šav dobro učvrstimo da se kasnije ne raspadne.

 

 

 

7. Od mjesta gdje smo završili, razvučemo konac preko sredine krojnog dijela, a zatim pričvrstimo šav na drugoj strani bundeve. Isto ponavljamo na ostalih pet komada. Na kraju dobro učvrstimo šav.

 

 

 

8. Od filca izrežemo dugačku traku veličine 3x20 cm (peteljku prilagodimo veličini bundeve) i omotamo je da dobije izgled peteljka. Na donjem rubu je točkasto zašijemo. Peteljka se zatim zašije na bundevu.

 

 

 

 

9. Od filca izrežemo još manji duguljasti krug i prišijemo ga na donji dio bundeve.

 

 

 

10. Ta-da! Bundevu možemo ukrasiti listićima od filca ili ukrasnom trakom. Ovako smo napravili bundevu od tkanine koja će uljepšati tvoj dom u jesenskim danima.

 

Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna