DODATNIH 15% popusta na SVE! Kod: SVE15

XXL torba za plažu sa cvjetićima

Ovaj put pripremili smo ljetni DIY projekt. Torba za plažu nikad nije dovoljno velika, stoga smo napravili pravu XXL veličinu. U ovu torbu možeš staviti sve što ti je potrebno za savršen dan na plaži. Torbi smo dodali dva vanjska i dva unutarnja džepa te zatvarač. S vanjske strane smo prišili velike ukrasne cvjetove koji torbi daju jedinstven i kjut izgled

TREBAŠ:

 

- 1,5 m platna ili druge teže, kompaktne tkanine
- 1,2 m materijala za podstavu (mi smo koristili pamuk-poliester popelin)
- djeljivi zatvarač dužine 70 cm
- 7 ukrasnih cvjetova
- Oko 3 m žute pređe Softy Mega
- Šivaći stroj s velikim uhom
- Igla za izokratanje trake

 

UPUTE ZA PRIPREMU:

 

Materijal presavijemo po širini i nacrtamo kroj za torbu izravno na materijal. I na donjem dijelu torbe izrežemo kvadratiće. Iz materijala izrežemo sve 4 ručke za torbu i vanjski džep.

 

 

 

6 cm gornjeg ruba torbe zglačamo prema unutarnji strani torbe, s obje strane. Označimo sredinu sprijeda i straga.

 


Uzmemo ukrasno cvijeće i rasporedimo ga po vanjskoj strani torbe. Označimo mjesta gdje će biti cvijeće.

 


Cvjetove ćemo zašiti na vrećicu čupavom pređom. To radimo prije nego torbu zašijemo jer tako lakše pristupamo svim dijelovima torbe. Uzmemo iglu s većom ušicom i ručno prišijemo cvjetiće.

 

 


Napravimo dovoljno uboda da cijeli otvor u cvijetu ispunimo žutom pređom. Kad završimo dobro zavežemo pređu sa stražnje strane.

 


Na stražnju stran torbe prišit ćemo dupli džep. Zglačamo gornji rub džepa prvih 0,5 cm, a zatim još 2 cm prema unutra. Zašijemo rub od 2 centimetra.

 

 


Zatim zglačamo sve preostale strane džepa, cca 0,5 cm prema unutra. Nacrtamo okomitu liniju po sredini džepa duž koje ćemo zašiti džep kako bismo ga podijelili na dva pojedinačna džepa. Sredinu džepa stavimo na sredinu stražnje strane torbe, te ga pričvrstimo pribadačama 8 cm od gornjeg ruba torbe.

 

 


Džep ćemo zašiti sa sve tri strane, a zatim ga prošili po sredini. Kako bismo sakrili neobrađene rubove unutar džepa, sašit ćemo još jedan šav, koji treba biti udaljen 0,5 cm od prvog.

 

 

 

Na redu su četiri ručke za torbu. Presavijemo sve četiri trake na pola po dužini i zašijemo. Odmah na početku svake trake ostaviti rupu veličine nekoliko centimetara kroz koju ćemo okrenuti trake na pravu stranu. Kad trake zašijemo po dužini, zglačamo šav i zašijemo sve krajeve traka. Dodatak za šav na krajevima odrežemo kako bismo lakše i ljepše okrenuli uglove na pravu stranu.

 

 

 

Trake ćemo okrenuti uz pomoć igle za izokratanje okrenuti na pravu stranu. Toplo preporučamo da kupite iglu za izokratanje trake ako je već nemate, jer je to najlakši način za okretanje trake. Ako je nemate, možete koristiti npr. kineske štapiće ili bilo koje druge duže, uske štapiće.

 

 


Zatim okrenutu traku još jednom lijepo zglačamo. Rupu koju smo ostavili za okretanje zašijemo ručnim slijepim šavom. Zašijemo trake s obje strane uskim šavom, otprilike 3 mm od ruba trake.

 

 


Sada ćemo postaviti ručke na torbu. Od sredine torbe, 5 cm sa svake strane, prvo postavimo kraću ručku, a zatim još dužu odmah do nje. Označimo gdje su obije ručke, a zatim ih maknemo kako bismo na torbi nacrtali prekriženi pravokutnik po kojem ćemo prišiti ručke na torbu.

 

 


Ponovo stavimo ručke na torbu i zašijemo preko svih slojeva, preko cijelog prekriženog pravokutnika.

 


Sada moramo zajedno zašiti torbu. Postavimo prednju i stražnju stranu torbe licem u lice i zašijemo oba bočna šavova. Zglačamo oba šava. U sljedećem koraku napravit ćemo dno torbe. Postavimo bočni šav licem u lice sa središtem donje strane torbe. Vanjski kaput naše torbe za plažu je gotov.

 

 


Za podstavu odrežemo materijal na isti način kao i za vanjski kaput. Izrežemo isti džep i stavimo ga na podstavu na isti način kao na vanjsku stran torbe. Džep postavimo 5 cm od ruba podstave.

 

 

 

Nakon što je džep prišiven, zašijemo oba bočna šavova podstave. S jedne strane ostavimo rupu od 15 cm kroz koju ćemo kasnije okrenuti cijelu torbu na pravu stranu. Zašijemo donji dio podstave, bočni šav postavimo na sredinu donje strane i zašijemo.

 

 


Ako vam se ne čini da torbi ne treba zatvarač možete već sada prišiti podstavu na torbu ili možete dodati djeljivi zatvarač kako bi se torba mogla lijepo zatvoriti. Dvije duge trake na krajevima dva puta zglačamo 2x0,5 cm prema stražnjoj strani i zašijemo sva 4 kraja.

 


Postavimo traku licem u lice s jedne strane zatvarača i zašijemo je stopicom za zatvarač. Savijemo krajeve zatvarača unutra i prošijemo kao što je prikazano na slici. Drugu traku prišijemo na drugu stranu zatvarača i prošijemo s obje strane cca 0,5 cm od zatvarača kako se tkanina ne bi zapinjala. Označimo sredinu s obje strane.

 

 


Uzmemo podstavu i okrenemo je tako kako bude unutar torbe (prava strana na unutarnji strani, a stražnja strana na vanjskoj strani). Zatvarač pribadačama pričvrstimo na podstavu tako da lice bude s vanjske strane. Drugim riječima, zatvarač postavimo stražnjom stranom na lice podstave. Zašijemo ih zajedno 0,5 cm od ruba. Sada ćemo prišiti podstavu na vanjski kaput torbe

  

Na rub torbe ćemo zašiti podstavu koju smo prethodno izglačali na unutra. Otvorimo zatvarač na podstavi i stavimo torbu unutar podstave, licem u lice (stražnja strana torbe i podstava su na vanjskoj strani) Pazimo da pribadačama spojimo skupa sredinu i bočne šavove te zašijemo podstavu na torbu okolo i okolo, 1 cm od ruba. Sada torbu okrenemo na pravu stranu, kroz rupu u podstavi.

 

 


Zašijemo rupu na podstavi, što bliže rubu. Na kraju zašijemo još gornji rub torbe, cca 0,5 cm od ruba, okolo i okolo.

 


.

I time je naša XXL torba za plažu gotova :) U torbu ćete moći spremiti sve što vam treba na plaži. U četiri džepa možete spremiti one manje stvari koje se brzo izgube u velikim torbama. Želimo vam uspješno šivanje i što više dana provedenih na plaži!

 

 

 

 

Artikli koje preporučujemo za vaš projekt:
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna