Zaviri iza kulisa postavljanja izloga

Tina se godinama brine o simpatičnim damama u našem izlogu i moramo priznati, da radi odličan posao. Slažeš li se?

Jako smo ponosni na naše simpatične dame i nadamo se, da ćeš i ti primijetiti materijal koji bi možda previdjeo_la. Ipak, proces pripreme zahtijeva puno (zabavnog) rada. Stoga smo za ovu objavu zamolili Tinu, da nam opiše proces :)

 

Materijale u izlozima mijenjamo u skladu s dolaskom nove kolekcije, pa su tako simpatične dame ovoga puta ponosne na materijale koji već nagovještavaju tople ljetne dane. Istina je da kreiranje izloga počinje mnogo prije dolaska novih artikala.

 

 

1. Tina nam je povjerila da prvo uvijek provjeri i ispita opće svjetske trendove i smjernice boje za nadolazeću sezonu. To joj pomaže pri odabiru materijala i vizualizacije konačne slike kako će sve lutke izgledati na okupu. Važno je da su usklađene bojama.
2. Konkretne pripreme počinju kada nova kolekcija stigne na police. Tada promatra boje i uzorke te na temelju toga izvodi konačnu shemu boja i razne kombinacije koje će prevladavati u svakom godišnjem dobu.

3. Sljedeći korak je posebno zabavan. S praznom košarom prošeta između polica i odabere točno specifične materijale za svaku lutku. Na svakoj lutki nalazi se 7 do 10 različitih vrsta materijala, a sve mora biti lijepo povezano u cjelinu. Pritom nastoji odabrati što više različitih tekstura i materijala različitih svojstava.

4. Sljedeći korak je odabir elastika, gumba i ostalih dodataka koji svakoj kreaciji dodaju točku na i, i zbog detalja je podižu na višu razinu. Sve dodatke na kraju, kad je lutka već odjevena, ručno sašije na materijal.
5. Vrijeme je za akciju! Pritom nastoji odjenuti  lutke na način da najbolje predstavi svojstva materijala, bilo da se radi o prozirnosti materijala, lijepom padu ili nečem sasvim drugom. Na kraju sve lutke stavi jednu do druge i izlog je završen.

Takav rad je zabavan, ali donosi i svoje izazove. Jedan od njih je sigurno ta, da je određene materijale vrlo teško predstaviti. To posebno vrijedi za čipku, prozirne materijale, artikle s vrlo velikim uzorcima ili npr. šljokice, jer je njihova svojstva vrlo teško pokazati na lutki. Tina kaže da su til i organza potpuna suprotnost ovome, jer uvijek stoje onako kako si zamisli. 

 

Naše izlozi nedvojbeno su postali prilično prepoznatljivi i  njima se uvijek trudimo privući brojne poglede. Svakako, još veći uspjeh je kada se zbog šarenih lutaka netko drugi ohrabri za drske i odvažne kreacije. 

Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna