Kako ponovno sjesti za šivaći stroj?

Tijekom protekle godine primijetili smo veliku ljubav prema šivanju i ručnom radu. No, prebrzo se dogodi da nam druge obveze prijeđu put, a hobiji često padnu u zaborav.
I sami vjerujemo da šivanje donosi osjećaj sreće, opuštanja i potiče na kreativno razmišljanje, stoga smo i ovaj put pripremili objavu kojom želimo potaknuti sve vas koji ste odustali od šivanja da ponovno sjednete za šivaći stroj. Pogledaj naše savjete!
 

1. Prisjeti se osnova

Često nam osjećaj neizvjesnosti onemogućuje da uopće počnemo i zapamtimo osnovne korake. To je sasvim normalno ako nešto dugo nismo radili. Da bih osvježio_la svoje pamćenje, možeš isprobati male stvari poput ravnog šivanja ili naučiti kako sašiti zatvarač.
Ne zaboravi provjeriti koja je igla prikladna za koji materijalkoji konac koristiti i kako uzeti tjelesne mjere. Ne brini, na blogu već imamo odgovore na tvoja pitanja.

 

2. Igraj se

Mnogo puta sjednemo za šivaći stroj s određenim projektom koji želimo realizirati, a to u startu može biti prevelika zaliha. Time sami sebi stvaramo pritisak koji vrlo brzo opet može dovesti do očaja. Predlažemo da počneš ponovnim upoznavanjem sa šivaćim strojem i raznim šavovima. U ovom trenutku se igraj, eksperimentiraj i zabavi se bez krajnjeg cilja. Tako ćeš sigurno puno naučiti.

 

3. Uzmi si vremena

Naravno, postoji mogućnost da ti se prvi put posreći i tvoj proizvod bude baš onakav kakav si zamislio_la. Ali može se dogoditi da će se u rad morati uložiti malo više truda. Predlažemo da pokušaš izraditi isti proizvod na nekoliko različitih načina i na kraju međusobno usporediš procese izrade. Na taj način će se brzo vidjeti koji postupak daje najbolje rezultate.

 

4. Ne čekaj inspiraciju

Možda te je inspiracija natjerala da prvi put sjedneš za šivaći stroj, ali predlažemo da je ne čekaš uvijek jer ti može brzo izmaknuti. Kad prođe previše vremena, najbolje je sjesti za šivaći stroj i početi šivati. Ponekad, kada vidiš kako tvoj artikl poprima oblik, dobiješ malo more ideja koje će konačni proizvod učiniti još boljim.

 

5. Počni s malim projektima

Predlažemo da kreneš s manjim projektima koje uz svoje znanje i malo truda možeš završiti u relativno brzom roku. To će ti svakako dati motivaciju za dalje. Također, zapamti da vježba čini savršene. S vremenom ćeš također moći prijeći na veće projekte. Na našem blogu možeš pronaći dosta manjih proizvoda s priloženim krojevima i uputama, koji bi bili izvrsni za početak. Pogledaj deku od vafla, modni kimono, izdržljivu vrećicu za voće i povrćescrunchie elastiku i još mnogo toga.

 

 

I ne zaboravi! Kada naiđeš na problem, nemoj odustati i traži pomoć. Sigurno je u blizini netko tko će ti rado pomoći.

Izvor: https://whip-stitch.com/how-to-get-back-into-sewing/
Za kupovine iznad 50€ je dostava besplatna